تشویق کودکان به ورزش
این که چگونه کودکان خود را به ورزش علاقه مند سازیم سوالی است که خیلی از والدین میپرسند.در این بخش بهترین کودک راهکارهایی برای شما دارد
انجام ورزش روزانه کاری است که باید از دوران کودکی آغاز شود . ورزش هایی که به کودکان داده می شود، باید نوعی باشند که به تربیت قوای فکری و نظم روحی آن ها کمک کند .علاقهمندکردن کودکان به ورزش کار سختی است، اما با روشهای سادهای میتوان کودکان را به سمت ورزش کشاند.
از ورزش ها و بازی های کودکان، استفاده های دیگری نیز می توان نمود مربیان دلسوز و زیرک، با توجه به نوع بازی ها و ورزش های مورد علاقه کودکان، می توانند شخصیت واقعی و حقیقی و نیز استعدادهای نهفته کودکان و حساسیت های روحی آنان را کشف نموده و در برنامه ریزی های تربیتی، مورد توجه و استفاده قرار دهند.
آکادمی متخصصان اطفال آمریکا این توصیهها را برای تشویق فعالیت جسمی در میان کودکان ارائه میدهند:
با متخصص اطفال کودکتان دیدار کنید تا او با شما و کودکتان درباره اهمیت فعالیت جسمی برای سلامت هر فرد صحبت کند.
کودکتان را تشویق کنید تا به ورزش یا فعالیت جسمی دیگر مناسب سنش که به آن علاقه دارد، یا فعالیتی که خانواده میتوانند همراه هم از آن لذت ببرند، بپردازد.
جای ایمن را برای کودک فراهم کنید که بتواند در آنجا به ورزش و بازی بپردازد، و اسباببازیهایی را به او بدهید که فعالیت جسمی او را تشویق کند.
خودتان با اختصاص دادن زمانی به ورزش و بازی با کودکتان، به فعالیت جسمی بپردازید.
زمان گذرانده شده در پای تلویزیون و کامپیوتر را برای همه اعضای خانواده محدود کنید.
به کودکتان بیاموزید بیش از حد به خودش فشار نیاورد- ورزش باید برای کودک سرگرمکننده باشد، نه دردناک.
از این بسته های آموزشی و شاد برای به حرکت درآوردن و تمایل به ورزش و حتی رقصیدن کودکان خود استفاده نمایید
دلایل عدم تمایل کودکان به ورزش :
عدم شکلگیری مهارتهای ضروری کودک: بسیاری از ورزشها برای کودکان پیش از دبستان، مناسب سن آنها نیست چون بیشتر از نظر توانایی فیزیکی، دامنه تمرکز و توان یادگیری قوانین بازی رشد کافی نکردهاند. به دلیل ناکام ماندن در انجام بازی صحیح از سوی همسالان، طرد و از فعالیت جسمی متنفر میشوند.
در اینگونه موارد والدین میتوانند این بازیها را در منزل با خود انجام بدهند و او را تشویق کنند. او فارغ از نگاه همسالان با تشویق شما به سرعت قواعد بازی را فرا میگیرد و در محیطی امن به بروز تواناییهای خود علاقهمند میشود. ادامه این کار به افزایش تمایل او به ورزش کردن منجر میشود.
برد و باخت: کودکان دبستانی که به ورزش کردن علاقه ندارند، اغلب از دیدن باخت همسالان خود عصبی و حتی شوکه میشوند. برد و باخت و تحمل باخت را بدترین جنبه ورزش میدانند و از آن تا جایی که بتوانند کناره میگیرند. در اینگونه مواقع والدین بهتر است به ثبتنام کودکانشان در کلاسهای ورزشی اقدام کنند. ورزشهای غیر رقابتی و انفرادی اولین گام است. دراین مورد میتوان به شنا و ژیمناستیک اشاره کرد. هر چه سن کودک بالاتر میرود، جنبههای رقابتی برای او اهمیت بیشتری پیدا میکند به شرط اینکه قبل از آن علاقه به ورزش در او ریشه دوانده باشد. اغلب بچهها تا 11 و 12 سالگی به ورزشهای رقابتی علاقه نشان نمیدهند.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....