نحوه برخورد با کودک قلدر
هر کودکی در سنین ابتدایی زندگی با قلدری مواجه گردیده است . راهکارهایی برای مقابله با فرد قلدر و فردی که دچار قدری شده است را در بهترین کودک مفصل برای شما شرح میدهیم
قلدری، مجموعهای از رفتارها و گفتارهای عمدی و تکراری است که با هدف آسیب رساندن، مسخره یا تحقیر کردن فرد قربانی انجام شود. در قلدری معمولا بین دو کفه قدرت فرد قربانی و فرد قلدر تعادلی وجود ندارد و کودک قلدر قدرت بیشتری نسبت به فرد قربانی دارد…
قلدریهای شایع در مدارس – به خصوص مدارس پسرانه – معمولا در سالهای اولی و میانی دوران ابتدایی شروع میشود و در مقطع راهنمایی و اوایل دبیرستان به اوج میرسد و در سالهای آخر دبیرستان به تدریج کاهش مییابد.
قلدری میتواند به صورتهای مختلفی چون قلدری جسمی، کلامی و هیجانی دیده شود. در فرم قلدری فیزیکی، فرد قلدر با کتک زدن، هل دادن، لگد زدن و… به فرد قربانی آسیب میرساند. در قلدری کلامی نیز کودک با توهین، مسخره یا صدا کردن فرد قربانی با اسامی و اصطلاحات نامناسب، وی را مورد آزار قرار میدهد.
فرم دیگری از قلدری که در دختران شایعتر است، قلدری غیرکلامی یا هیجانی است. به این صورت که فرد قلدر به صورت غیرمستقیم به فرد قربانی حمله میکند یعنی بر ضد او شایعهپراکنی کرده و ذهن سایر بچهها را نسبت به وی خراب میکند و باعث طردشدناش میشود.
نوع جدیدی از قلدری، قلدری اینترنتی است که با استفاده از کامپیوتر برای فرد قربانی پیامهای آنلاین، ایمیلهای نامناسب یا تصاویر مستهجن میفرستند. معمولا قلدری در مجموعهای که شامل فرد قلدر (یا گروه افراد قلدر)، فرد قربانی و مشاهدهگر است، رخ میدهد. زمانی رفتار قلدرانه صورت میگیرد که مجموعهای از مشکلات تعاملی بین کودک، خانواده، گروه دوستان، مدرسه و اجتماع محیط را برای بروز رفتار قلدرانه مناسب میکند. غالبا کودکان قلدر سرسخت، پرخاشگر، قانونگریز و بدون کنترل تکانه هستند.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....