سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علت اصلی درد و التهاب چشم

درد در قسمت های مختلف چشم نشانه چه مشکلاتی در بدن است؟
1-درد پشت چشم
سردردهای میگرنی معمولا با درد از پشت چشم شروع میشود و ممکن است اطراف چشم را نیز درگیر کند.
عفونت های سینوسی نیز میتوانند موجب ایجاد درد پشت چشم شود ولی میزان شدت آن نسبت به دردهای میگرنی کمتر بوده و هر دو چشم را تحت تاثیر قرار میدهد.
2- درد اطراف چشم
التهاب داخلی پلک چشم یکی از اصلی ترین علل درد اطراف چشم است و گل مژها موجب ایجاد التهاب داخلی چشم میشود و معمولا موجب حساسیت لمس میشود.
بلفاریت مشکل رایج دیگری است که منجر به التهاب پلک ها و ناراحتی اطراف چشم ها می شود.
یکی دیگر از علل بروز درد در اطراف چشم و درد عضلات چشم استفاده بیش از حد از چشم ها و کار زیاد با کامپیوتر است.
حتما بخوانید: چشم خشک و سوزش دار: 9 روش خانگی و بیخطر درمان (کاملا علمی)

3- درد داخل چشم
اغلب درد چشم که با احساس وجود جسم خارجی در چشم همراه است، بر اثر تحریک یا التهاب بر روی سطح چشم، به ویژه قرنیه، بروز می کند. علت های رایج درد ناگهانی سطح بیرونی چشم یا درد داخل چشم عبارتند از:

خشکی چشم یکی از علل ایجاد درد در داخل چشم میشود خشکی چشم زمانی اتفاق می افتد که اشک کافی روی قرنیه وجود ندارد تا رطوبت و لغزندگی سطح قرنیه را حفظ کند.
گاهی اوقات حساسیت به برخی لنزها و یا ورود آلودگی از طریق لنز به چشم موجب ایجاد درد در داخل چشم میشود.
عفونت های باکتریایی که به ندرت بعد از جراحی آب مروارید به وجود می آید از علل ایجاد درد داخل چشم میشود.
ساییدگی قرنیه معمولا ناشی از ورود یک جسم داخلی به چشم است و موجب ایجاد درد و ناراحتی در داخل چشم میشود.
گاهی واقعا جسم خارجی وارد چشم می شود و باعث بروز ناراحتی و درد چشم می شود. اجسامی که ممکن است وارد چشم شوند و به قرنیه آسیب برسانند عبارتند از: ذرات فلزات، ذراتی مانند شن و ماسه و ذرات سنگ، خاک اره و سایر مواد آلی.
دلایل ایجاد التهاب چشم
1-التهاب عصب بینایی
التهاب عصب بینایی چشم التهابی است که به عصب بینایی، شامل دسته ای از فیبرهای عصبی که اطلاعات بصری را از چشم به مغز منتقل می کند، آسیب وارد می کند.

ازدست دادن موقت بینایی، کاهش درک رنگ ها، درد و چشمک زدن نور از علائم این بیماری است. همچنین برخی بیماری ها مانند بیماری لایم، تب خراش گربه و سیفلیس، یا ویروس هایی مانند سرخک، اوریون و تبخال یا بیماری هایی مانند سارکوئیدوز و لوپوس می تواند منجر به التهاب عصب بینایی مجدد شود.

ضمنا برخی داروها نیز با التهاب عصب بینایی همراه هستند. این داروها شامل کینین و برخی آنتی بیوتیک ها می باشند.

2- التهاب عنبیه
التهاب عنبیه (التهاب قسمت رنگی چشم) می باشد که معمولا به عنوان یووییت قدامی شناخته می شود. در این نوع از التهاب چشم معمولا چشم به نورحساستر، بینایی تار و با سردرد همراه است. غالبا دلیل خاصی برای این بیماری یافت نمی شود، اما گاهی اوقات التهاب عنبیه می تواند در اثر یک مشکل جدی در سیستم ایمنی بدن یا به دلیل عفونت به وجود آمده باشد.

التهاب عنبیه معمولا به درمان با داروهای استروییدی سریع جواب می دهد، چرا که التهاب را از بین می برد. این بیماری به ندرت منجر به مشکلات جدی می شود.

3- گلوکوم (آب سیاه) حاد
گلوکوم (آب سیاه) حاد یک موقعیت خطرناک و جدی است که در اثر افزایش ناگهانی فشار داخل چشم ایجاد می شود. ممکن است چشم به شدت قرمز و دردناک شود و احساس بیماری کنید و دور چراغ های روشنایی، هاله نور ببینید. همچنین دید شما تار شده و همه چیز را مبهم می بینید. در صورت عدم درمان بینایی کاملا از دست میرود.

4- زخم قرنیه (وجود زخم بر روی قرنیه)
سطح قرنیه چشم از نظر عصب گیری حس درد غنی ترین نقطه بدن می باشد و خراش های سطحی که در نقاط دیگر بدن ممکن است هیچ علامتی را ایجاد نکنند، در سطح قرنیه با علایم فراوانی مانند قرمزی، سوزش، اشک ریزش و احساس جسم خارجی در پشت پلک خود را نشان می دهند زخم بر روی قرنیه (خارجی ترین لایه در جلوی کره چشم) معمولا در اثر عفونت باکتریایی یا ویروسی به وجود می آید.

 

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....